TAJNA KOJA DRMA SRBIJU: Smrt muzičara koga je cela JUGOSLAVIJA obožavala ostala je VEČNA misterija

Posle 23 godine njegova smrt ostala je misterija

Za njega su govorili da je biser “Bijelog dugmeta”, a njegova smrt i 23 godine kasnije je misterija. Goran Ipe Ivandić se prema zvaničnim navodima, ubio 12. januara 1994. godine kada je skočio sa šestog sprata beogradskog hotela “Metropol”.

– Ipe se nije ubio. Samo je pogrešnim osobama u pogrešno vreme otvorio vrata hotelske sobe – rekao je jedan neimenovani srpski menadžer, koji se samo sat vremena posle nesreće nesreće našao na mestu dešavanja.

I supruga poznatog bubnjara ne veruje da se njen izabranik ubio.

– Šest godina sam bila u Ipetovom životu, sve do 12. januara 1994. kada je pronađen mrtav baš tamo gde smo se i upoznali, u beogradskom hotelu “Metropol”. Tvrdim da se Ipe nije drogirao, ali i sumnjam da je izvršio samoubistvo – izjavila je Dragana Ivandić 1996. za “Svedok.

Postigli su što je malo ko mogao na ovim prostorima. Nizali su diskografske uspehe, stekli najodaniju slušalačku publiku, postali “fenomen”, o njima se priča decenijama, snimili veliki broj albuma, održali koncerte širom sveta, ali jedna tragedija je obeležila “Bijelo dugme”. Smrt njihovog bubnjara Gorana Ipeta Ivandića sve ih je potresla.

– Ipe je najbolja priča “Bijelog dugmeta”. Bio je njegov motor i pogonsko gorivo, bez njega je Dugme nezamislivo. Kao mlado biće ušao je u veliku mašineriju koja ga je samljela. Zato je emocija glavno obilježje ovoga filma- rekao je ranije za “Slobodnu dalmaciju” Robert Bubalo, jedan od autora dokumentarca, snimanog na lokacijama u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Varešu, Budimpešti, Beču i Londonu.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *