TITO PONOVO U PREDSEDNIŠTVU BIH: Komšić vratio portret maršala koji je sklonio Čović

Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, vratio je u svoju kancelariju u zgradi državnog vrha u Sarajevu portret Josipa Broza Tita koji je tamo držao i tokom ranija dva mandata, a sklonio ga je Dragan Čović.

Činjenica da je portret pokojnog maršala i doživotnog predsednika nekadašnje Jugoslavije na istom mestu u kancelariji hrvatskog člana Predsedništva BiH, na kom je stajao i od 2006. do 2014. godine, postala je dostupna javnosti kada je uz fotografiju objavljena protokolarna informacija o Komšićevom susretu s francuskim ambasadorom u BiH Žilameom Rusonom, koji mu je došao da mu čestita pobedu na izborima.

Komšić nikada nije krio da ceni Tita, a posebno je isticao da njemu treba zahvaliti i za to što je BiH opstala u sadašnjim granicama.
Na predavanju kog je održao u novembru ove godine na jednom sarajevskom fakultetu povodom 25.11, koji se obeležava kao Dan državnosti BiH, Komšić je rekao i da se i u antifašističkom pokretu razmišljalo treba li BiH da opstane

“Veličina ljudi koji su tada donosili odluke, a pre svih Josipa Broza Tita, bila u tome što su rekli da BiH mora imati isti status kao što će sutra imati i ostale republike u okviru Jugoslavije”, kazao je tada Komšić.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *