TITO JE OVOM JAHTOM IŠAO NA SASTANAK SA KRALJICOM I ČERČILOM: Olupina luksuznog broda na kojem su se gostili holividski glumci postaje muzej na vodi! (FOTO)

Titova jahta “Galeb”, na kojoj su se nekada okupljale holivudske zvezde i svetski lideri, biće pretvorena u muzej na vodi.

Toj jahti, usidrenoj u riječkoj luci je, uprkos svemu, dat novi život, ocenjuje AP i ističe da će lokalne vlasti obnoviti jahtu u okviru projekta od 5,4 miliona evra, koji će početi s primenom 2019. godine.

Jahta je zahvaćena rđom, a nameštaj u nekada luksuznim salonima je polomljen, ukazuje agencija i ističe da je brod dva puta potonuo od kada je izgrađen 1938. i da je trebalo da ide na otpad.

U svojim najboljim danima, jahta je ugostila holivudske zvezde i oko 70 svetskih lidera, a bivši jugoslovenski predsednik iskoristio ju je kako bi rekom Temzom došao na istorijski sastanak sa nekadašnjim britanskim premijerom Vinstonom Čerčilom, dodaje AP.

Odluka o pretvaranju “Galeba”u muzej razgnevila je hrvatske nacionaliste, a mnogi Titovi kritičari priželjkivali su uništenje tog simbola njegovog života u raskoši, navodi AP.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *