Evo kako je Broz “predvideo” terorističke napade DŽIHADISTA pre 40 GODINA!

– To što sada Izrael čini ne čini sam, on ima dobru podršku izvana. Zbog toga je jako opasno. I taj teroristički poduhvat u Minhenu ima jednu vrlo paklenu nameru. Da se sva mržnja čovečanstva, okrene protiv Arapa – govorio je predsednik SFRJ povodom terorističkog napada u Minhenu 1972. godine

Nakon terorističkog napada u Parizu prošlog petka, društvene mreže su se usijale, a na Fejsbuku između ostlog pojavio se i jedan tekst star 40 godina. U tom članku je govor bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, u kojem poziva na mir, ali takođe daje savet kako da se iskoreni terorizam.

Povod za tadašnje Titovo obraćanje bila je akcija nemačkih komandosa 1972. godine zbog masakra izraelskih terorista za vreme Olimpijskih igara u Minhenu od strane palestinskih terorista, s kojom se maršal nije složio. Naime, on je rekao da je u tom slučaju moglo da se reaguje mnogo bolje.

Tada je ubijeno 11 Izraelaca i dva Nemca, a bivši jugoslovenski vrhovni vođa je naveo vidove terora koji se dešavaju i danas širom planete.

– Vi, inače znate kakva je situacija. Na Bliskom istoku stvari su došle u ćorskok. Videli ste šta se dogodilo u Nemačkoj na Olimpijadi u Minhenu. Ubijeno je 11 izraelskih sportista. Poginula su dva Nemca… Zbog toga su već mogli da dignu avione i bombarduju žene i decu u Libanonu i Siriji. Ja lično, kao i čitav naš narod, apsolutno sam protiv onoga što su komandosi napravili u Minhenu. Da li su oni bili svesno ili nesvesno nečije oruđe, ne znam. Ali mi smo protiv terora uopšte – rekao je Tito.

Predsednik SFRJ je u daljem izlaganju rekao da ima raznih vrsta terora i da treba dobro razmisliti kako sa tim zlom izaći na kraj.

– Šta je sa onim terorom kada se svakodnevno bacaju hiljade i hiljade tona ekspolziva, kada se bombama ruši i sve živo ubija. Je li to teror? To je najgori teror. Prema tome, neka se sada izvuku pouke iz onoga što se dogodilo u Minhenu, pa da se kroz Ujedinjene nacije, učini nešto kako terorizam u svetskim razmerama više ne bi mogao pojavljivati. A to se može ostvariti…

Broz je ukazao i na opsanost odgovora na zločin u Minhenu.

– I taj teroristički poduhvat u Minhenu ima jednu vrlo paklenu nameru. Da se sva mržnja čovečanstva, okrene protiv Arapa. Maltene, trebalo bi sve Arape likvidirati. Razume se, mi se moramo boriti protiv toga da se sada baci krivnja na te narode, na čitave zemlje – rekao je Tito u Prijedoru.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *