Neobična ljubav Dragomira Bojanića Gidre i Ljiljane Kontić o kojoj je pričala cela Jugoslavija

Dragomir Bojanić Gidra je u “Žikinoj dinastiji”, koja mu je bez sumnje najpoznatije ostvarenje, stalno glumio ženskaroša. Kroz sve te peripetije i zavrzlame koje su mu se dešavale, uvijek su uz njega bile Dara, Helga, Lilika ili već neka druga dama.

U privatnom životu, Gidra je bio daleko od ženskaroša. Ovaj glumac je bio snažno zaljubljen u svoju ženu i stariju koleginicu Ljiljanu Kontić. Oni su se upoznali i počeli da se zabavljaju još dok je on bio na studijama glume, a vjenčali su se 1966. godine. O njihovoj vezi svojevremeno je pričala cijela bivša Jugoslavija.

Gidra je često od milošte suprugu zvao Ljalja, sa kojom je 1970. dobio i ćerku Jelenu. O tome kako je lrgendarni glumac dočekao suprugu ispred porodilišta pričalo se godinama. Naime, Ljilijanu i bebu je dočekao sa tri automobila u kojima su se nalazili muzičari iz Skadarlije.

I mada je bilo očigledno da među njima vlada velika ljubav, u Gidrinom i Ljiljaninom braku nisu uvijek cvjetale ruže. U šali su često govorili da su se toliko svađali, da je po njihovoj priči mogla da se napravi sjajna ljubavna komedija! I pored svega, nakon svakog sukoba su se vraćali jedno drugom. Dva puta su se razvodili i dva puta vjenčavali.

Ovaj brak su obilježile burne svađe, koje su se nerijetko dešavale u javnosti, te su tako ujedno bile i sjajna tema za šale Mire Stupice i ostalih Gidrinih kolega u bifeu pozorišta i Klubu književnika. Zapleti su bili ravni popularnim američkim “ljubićima”.

“Nisam vjerovao da mogu da budem tako “upecan”. Kada sam bio mladić, nisam mogao ni da pretpostavim da ću jednog dana biti toliko vezan za porodicu. Nosi nas zajednički vjetar, a Ljalja trepti nada mnom. Za porodicu je izuzetno važan fluid koji nas spaja”, pričao je svojevremeno Gidra, koga su žena i ćerka često pratile na snimanjima kako ne bi bio usamljen.

Inače, Ljalja je kao tradicionalna Crnogorka odlučila da se malo povuče iz javnog života i više posveti njihovoj porodici.

“Na Akademiji sam bila vrlo ambiciozna, ali onog trenutka kad sam se udala za Gidru, bila sam svjesna da će u interesu porodice gluma morati da trpi. Valjda je to nama ženama u krvi. Gidrin humor je vedar, životan, ali on ima i dramskih uloga u kući. To je čovjek koji može mnogo toga da istrpi, ali onog časa kada prsne, može svašta da se desi. Medutim, za naš brak najvažnije je da jedno u drugom poštujemo ličnost i njenu nezavisnost”, pričala je Ljalja.

O njihovoj različitosti, a opet jednoj vrsti skladnosti, svjedočili su i mnogi drugi glumci.

“Kao što su bili različiti po svom temperamentu i glumačkim ostvarenjima, Ljalja i Gidra bili su potpuno drugačiji kada su bila u pitanju politička zbivanja u zemlji. Naime, glumac je pomno pratio sva dešavanja čitajući dnevnu štampu i slušajući vijesti i vrlo glasno se nervirao, dok je njegova supruga bila umnogome smirenija”, prisjetio se bosanski glumac Emir Hadžihafizbegović.

Ipak, i pored velike glumačke karijere i brojnih ljubavnih svađa, ovaj legendarni komičar je bio izuzetno privržen porodici.

“Kada bih sada morao da idem na duže vrijeme iz zemlje, vodio bih ćerku i ženu. Nisam više za hotele, a pravo da vam kažem, ne mogu ni svakih pet minuta da telefoniram. Nije to više zbog ljubavnih mora nego, na primjer, da li Jelena ima upaljene krajnike, da li je Ljalja bolesna… Uz njih bih i lakše radio”, izjavio je svojevremeno ovaj glumac.

Dragomir Bojanić Gidra je preminuo 11. novembra 1993. godine, a njegova voljena Ljalja 17. jula 2005.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *